Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download
Welkom bij massagepraktijk Agadya

Agadya (अगद्यति) is een woord in het Sanskriet en betekent letterlijk: helen. Ieder mens bezit een zelfhelend vermogen. Bij een snee, een (emotionele) wond of een verkoudheid is ons systeem normaal gesproken zelf in staat om dergelijke verstoringen in het evenwicht te herstellen. Massage ondersteunt dit vermogen. Soms is een verstoring zo ingrijpend of het systeem zo ontregeld, dat er assistentie "van buiten" nodig is.

Masseren is waarschijnlijk de oudste vorm van therapie. Al eeuwenlang is massage een waardevolle manier om mensen te laten ontspannen en lichaam en geest te stimuleren zichzelf te helen. Ruim 5000 jaar geleden werd massage toegepast in het Midden- en Verre Oosten en sinds 1900 is er ook in Europa een toenemende belangstelling. Inmiddels is lichaamsmassage erkend als behandelmethode voor behoud en verbetering van onze gezondheid.

Heeft u het ook zo druk, druk, druk en nog eens druk? Ik hoor mensen regelmatig roepen "massage is een overbodige luxe!". Ze ervaren massage als iets dat geld kost en weliswaar een lekker gevoel oplevert, maar verder niet nodig is. Uw lichaam verwennen is echter wel degelijk nuttig. Als uw lichaam gezonder is, kan ook uw geest beter functioneren. En andersom geldt ook: als massage u helpt te ontspannen en uw geest tot rust brengt, functioneert uw lichaam ook beter. Massage kan u dus helpen om gezond te blijven. Daarom is massage geen overbodige luxe, maar noodzakelijk genieten.

Is uw gezondheid overbodige luxe?