Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download

Hotstone massage

Hotstone is geen nieuwe vorm van massage. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de 'Holdstones'. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuurnaalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen. Het is een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die onder invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. Deze stenen houden de warmte lang vast en er ontstaat dus een diepe warmtemassage. Doordat de warmte diep doordringt in de spieren heeft het een gunstige uitwerking bij chronische pijn in bijvoorbeeld de nek en de rug en helpt deze te ontspannen.

De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

De basaltstenen worden opgewarmd tot een temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met een natuurlijke olie. Door de combinatie van warmte en beweging kom ik dieper in de spieren. Het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op uw lichaam zijn gelegd, word u verder gemasseerd met de handen en warme olie in combinatie met de stenen.

Ik nodig u uit te ervaren wat uw lichaam u vertelt en om diepe ontspanning te ervaren. Zo helpt u uw energie weer vrij te laten stromen.