Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download

Stoelmassage

De stoelmassage is een verkorte, makkelijk toepasbare vorm van de acupressuur (ook wel drukpuntmassage genoemd). Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De stoelmassage biedt ontspanning voor de nek, schouders, rug en eventueel armen en handen. Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefen ik druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen. Het doel is dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen en het lichaam zich weer kan herstellen. Indien nodig zal ik ook bepaalde gewrichten mobiliseren en strekken. Een stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de massage leun je voorover in een comfortabele stoel speciaal ontwikkeld voor het geven van stoelmassages.

Deelname is heel laagdrempelig en geschikt voor bijna iedereen. De voordelen zijn groot: de tijdsinvestering is minimaal en een stoelmassage geeft gegarandeerd nieuwe energie, ontspanning en rust!

 

Massages als vast onderdeel van uw Arbo- of gezondheidsbeleid?

Dat kan. De ervaring leert dat bedrijfsmassages een positief effect hebben op de gezondheid en arbeidsbeleving van medewerkers.

 

Op de korte termijn biedt het ontspanning en verlichting en geeft het medewerkers een gevoel van aandacht en waardering. Niet onbelangrijk als u uw medewerkers gezond en gemotiveerd wilt houden! Op de langere termijn hebben bedrijfsmassages als voordeel dat lichamelijke klachten als gevolg van spanning en stress voorkomen kunnen worden. Door de bedrijfsmassage wordt de medewerker zich meer bewust van zijn of haar lichamelijke conditie, waardoor hij of zij in staat is vroegtijdig overbelasting te signaleren en hierop te anticiperen. Hierdoor wordt verergering van klachten voorkomen. En dat is heel wat waard. Voor u en uw medewerkers.

Kosten stoelmassage

Bepalend voor de kosten van de stoelmassages is de wijze waarop ze worden aangeboden aan de medewerkers. De frequentie, het maximum aantal per medewerker en het eventueel zelf bekostigen van een deel van de stoelmassages door de medewerkers zijn bepalende factoren. Stoelmassages kunnen onder bepaalde voorwaarden

Stoelmassages en de belastingdienst

Stoelmassages kunnen, onder bepaalde voorwaarden, worden verstrekt zonder dat dit ten koste gaat van het forfait van de werkkostenregeling. Zie hiervoor ook de informatie over stoelmassage en de werkkostenregeling bij de belastingdienst.