Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download

Sportmassage

Tegenwoordig leven we gezonder en sport speelt hierin een grote rol. Zowel op topniveau als op recreatief niveau, voor mannen en vrouwen, van jong tot oud. Sportmassage is een goede aanvulling op sporten en bewegen. Het kan zowel stimulerend als ontspannend werken en is de manier om voor en na een inspanning het herstel van de spieren te bevorderen.

Een stimulerende behandeling wordt gegeven voor het sporten om de spieren te prikkelen, de doorbloeding in de spieren te verbeteren en zorgt ervoor dat u optimaal aan de start staat.  De spieren worden voorbereid op de inspanning. Sportmassage kan deel uitmaken van een warming-up, maar vervangt deze nooit. Een warming-up blijft dus heel belangrijk. Regelmatig laten masseren bevordert de prestaties.

Na de inspanning is een massage aan te bevelen. Spieren voelen na een inspanning vermoeid aan door de afvalstoffen die tijdens het sporten geproduceerd zijn. Door de massage worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en herstellen de spieren beter.

Ook niet-sporters hebben baat bij een sportmassage. Door bijvoorbeeld veel zitten en/of werken in dezelfde houding, kunnen spierklachten ontstaan. Deze klachten zitten meestal in de nek, rug en schouders. Maar ook door stress kunnen klachten ontstaan. En wat dacht u van RSI-klachten? Door een massage ontspannen de spieren, hetgeen verlichtend werkt en verder leed voorkomt. U kunt weer ontspannen aan het werk.