Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage, ook wel klassieke massage genoemd, is een therapeutische massage bekend om zijn ontspannende en rustgevende werking op lichaam en geest.

Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord "mass" betekent "onderzoekend aanraken".

Ontspanningsmassage helpt bij:

  • spanningen en stress, pijn en ongemakken aan schouders, nek en onderrug
  • te hoge spierspanning
  • lokale verstoringen in de weefselspanning
  • verstoringen in de lichaamsbeleving
  • aspecifieke vermoeidheid

De behandeling wordt uitgevoerd op een massagetafel met behulp van massageolie. Deze massagevorm heet ook klassieke massage door toepassing van vijf klassieke handgrepen: effleureren, pétrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren.

Afvalstoffen worden verwijderd en zogenaamde knopen in de spieren worden aangepakt. Bevordering van de doorbloeding, gecombineerd met het tot rust brengen van lichaam en geest zorgen voor innerlijke rust.

Hierbij werk ik ook op het gevoel, het zoeken van spanningsplekken. Maar grotendeels wordt tijdens de behandeling gewerkt volgens een vast patroon. U mag zelf bepalen hoe stevig u gemasseerd wilt worden.

Ik nodig u uit te ervaren wat uw lichaam u vertelt en om diepe ontspanning te ervaren. Zo helpt u uw energie weer vrij te laten stromen.