Gautama Buddha (गौतम बुद्ध)

 

  

 

 

Download de folder Download

Massage Therapie

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

Wat je in je leven meemaakt ligt in je lichaam opgeslagen. Je lichaam geeft aan hoe het met je is. Sta je stijf van de spanning, draag je een last op de schouders, of ligt iets je zwaar op de maag? Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op één bepaald gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en dus ook op je lichaam. De balans tussen de delen onderling raakt verstoord en hierdoor kunnen uiteindelijk klachten of zelfs ziekten ontstaan.

Ik werk vanuit de holistische visie. Dat houdt in dat de massage niet alleen fysiek gericht is, maar dat er ook aandacht is voor alle andere aspecten van het mens-zijn, zoals je emoties, je zelfbeeld, je wereldbeeld en je sociale contacten. Want ik ga er vanuit, dat er altijd een wisselwerking is tussen lichaam en geest.

De behandeling bestaat uit een intake gesprek, de massage en een nagesprek.

Massagetherapie kan uitkomst bieden aan mensen met uiteenlopende klachten. Heb je geen lichamelijke klachten maar wil je gewoon meer in contact komen met je lichaam en je gevoelens, dan is massage therapie een uitstekende manier om wat meer bij jezelf te komen en te voelen wat aandacht nodig heeft. Massagetherapie nodigt uit om te ervaren hoe het met je is, zonder oordeel. Door gedachtes en gevoelens toe te laten, ontstaat ruimte en inzicht

Mijn intentie is door je te masseren en aan te raken, je bewust te laten voelen wat er te voelen is. Je kunt je bewust worden van de signalen van je lichaam en gaan luisteren naar het verhaal achter de klacht. Bewustwording en inzicht vormen een belangrijke bijdrage tot heling.

Mijn intentie is dus anders dan in de traditionele massage waar het wegmasseren van het symptoom (de klacht) op de eerste plaats staat.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een massage die niet gericht is op therapie.